Молдова відновлює торговельно-економічне співробітництво з РФ

Молдова відновлює торговельно-економічне співробітництво з РФ

Укрінформ
Віце-прем'єр Молдови, міністр економіки Октавіан Калмик і російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін підписали в Москві План дій про торговельно-економічне співробітництво двох країн на 2017 рік.

Про це повідомили в Міністерстві економіки Молдови, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Під час зустрічі у Москві російська сторона зобов'язалася надати Молдові 75 тисяч ліцензій для транспортників, які здійснюють вантажні перевезення в Росію та 750 ліцензій для транзитних перевезень товарів в такі країни, як Казахстан, Киргизстан та інші. Необхідно при цьому підкреслити, що в 2016 році Молдові були надані лише 50 транзитних ліцензій», - повідомили в Мінекономіки.

За словами віце-прем'єра, вся документація щодо транспортних перевезень буде готова в першій половині 2017 року.

Під час зустрічі в Москві обговорювалося також питання про зняття Росією всіх обмежень на постачання молдавської плодоовочевої та алкогольної продукції.

Була досягнута домовленість про створення сприятливих умов для підписання середньострокового контракту на поставку російського газу в Молдову і на транзит палива через її територію. Як відзначили в Міністерстві економіки, найближчим часом буде підписаний відповідний контракт між російським «Газпромом» і Акціонерним товариством «Молдова-газ».

Зустріч двох віце-прем'єрів пройшла в рамках засідання молдавсько-російської міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва. До речі, засідання даної комісії відновилося після чотирирічної перерви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-