Німецька влада розкритикувала внесення «Меморіалу» в список іноагентів

Німецька влада розкритикувала внесення «Меморіалу» в список іноагентів

Укрінформ
Остаточне судове рішення щодо внесення неурядової організації «Міжнародний «Меморіал» в список іноземних агентів, викликало «нерозуміння» Берліна.

Так прокоментував ситуацію уповноважений уряду ФРН з питань співпраці з РФ, країнами Центральної Азії та Східного партнерства Гернот Ерлер, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Рішення Московського суду про визнання керівного органу Союзу міжнародної неурядової організації «Меморіал» в якості «Іноземного агента» є зовсім і зовсім незрозумілим», - заявив Ерлер.

Він зазначив, що «Меморіал» як в Росії, так і за кордоном, являє собою «особливо конструктивний внесок у транскордонне громадянське суспільство для просування демократії і толерантності». Це повинно бути по гідності оцінене саме в періоди політичної напруженості, а не піддається осуду, наголосив німецький політик.

Член Бундестагу очікує від уряду Росії, щоб він посприяв тому, щоб громадяни могли у повній мірі користуватися гарантованими Конституцією правами на свободу слова і зібрань.

Нагадаємо: більше року тому, коли «Меморіал» був внесений у список іноагентів рішенням міністерства юстиції РФ. Ерлер підкреслював, що після цього кроку простір для діяльності громадянського суспільства на соціальних і політичних питань в Росії стане ще тісніше. Тоді його заклик до влади не обмежувати участь громадян у суспільному житті залишився без відповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-