Польща візьме на озброєння не менше тисячі безпілотників

Польща візьме на озброєння не менше тисячі безпілотників

Укрінформ
Польща візьме на озброєння не менше тисячі безпілотників, у першу чергу бойових, основна частина яких призначатиметься для військ територіальної оборони.

Вони почнуть поступати на озброєння вже в наступному році, в середу заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич з нагоди підписання кількох угод між польськими оборонними підприємствами про співпрацю при створенні боєголовок для дронів вертикального старту типу DragonFly, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Їх буде стільки, скільки необхідно. Я не можу точно сказати скільки, але тисяча буде”, - заявив Мацеревич, додаючи, що масовість сприятиме зниженню вартості безпілотників.

Він підкреслив, що бойові дрони класу “мікро” дальністю дії до 10-15 км, будуть призначені, насамперед, для військ територіальної оборони для дій в містах під час можливих вуличних боїв на території, де обстріли ускладнені з огляду на будинки.

Мацеревич також зазначив, що його завданням як міністра є оснащення збройних сил країни сучасною технікою. З огляду на це, розглядається співпраця з оборонно-промисловими комплексами США, Франції, Великої Британії. Крім того, він нагадав, що нещодавно було підписано угоду про співробітництво у сфері оборони з Україною, що передбачає, зокрема, співпрацю у сфері ракетних технологій.

До кінця цього року війська тероборони в Польщі нараховуватимуть не менше 3 тис. осіб, в 2017 році буде створено ще три бригади чисельністю 18 тис. військовослужбовців. В 2019 році війська тероборони мають нараховувати 53 тис. військовослужбовців в 17 бригадах і 63 батальйонах. Кошти на створення і утримання цих військ упродовж 2016-2019 років становитимуть 3,6 млрд злотих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-