Проблемою України є російські солдати регулярної армії - Дуда

Проблемою України є російські солдати регулярної армії - Дуда

Укрінформ
Україна зараз перебуває у складній ситуації з огляду на агресію Росії і дії в Україні регулярних російських військ. 

Про це в ефірі телеканалу tvn24 заявив президент Польщі Анджей Дуда. 

“Потрібно пам’ятати про те, що сьогодні це країна, яка на своїй території фактично веде війну. Це – країна, яка опинилася у дуже складній ситуації в результаті дій наддержави за її східними кордонами...Проблемою є російські солдати регулярних підрозділів, які направлялися через кордон України, і виконували там завдання – так звані “зелені чоловічки”,- заявив Дуда.

Він зауважив, що складність ситуації в Україні полягає ще й втому, що на її території живуть люди, які ще й сьогодні мають сумніви, де вони б хотіли проживати – в Україні чи Росії.

Дуда зазначив, що він задоволений зростанням в останні роки кількості українців, які приїжджають до Польщі. “Це сприяє ближчій співпраці, дружнім відносинам. Я закликаю всіх моїх земляків, щоб наших сусідів з України, які сюди приїжджають, приймати якнайкраще, оскільки це сприяє хорошому клімату (між народами – ред.)”,- наголосив президент РП.

Він нагадав, що під час візиту президента України Петра Порошенка до Варшави він запропонував створення спільного центру добросусідства як формули історичного діалогу, який дозволить вшановувати поляків й українців, які під час Другої світової війни рятувати своїх сусідів іншої національності.

Дуда наголосив, що умовою хороших добросусідських відносин не лише на рівні керівництва держав, але насамперед на суспільному рівні, є порозуміння в питаннях історії. “Ця справа є дуже складною, особливо для української сторони, оскільки вона означає, на жаль, визнання того, що діялося на Волині”,- констатував польський лідер.

Дуда також наголосив, що він вже тривалий час звертається до українського колеги Петра Порошенка, аби той здійснив конкретні кроки, зокрема, що стосуються внесення змін до законів, якими вшановуються командири УПА, які, за його словами, є “злочинцями”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-