Дуда: Захід ніколи не погодиться на агресію Росії в Україні

Дуда: Захід ніколи не погодиться на агресію Росії в Україні

Укрінформ
Міжнародне співтовариство ніколи не повинно погодитися на агресію РФ в Україні й окупацію частини її території.

Про це під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенком заявив глава польської держави Анджей Дуда, передає власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Захід ніколи не може з цим погодитися (окупацією України – ред.) і Польща підтримує Україну в її боротьбі за незалежність і територіальну цілісність",- зазначив Дуда.

Він підкреслив, що вперше від завершення Другої світової війни "хтось пробує ділити Європу на сфери впливу і атакує суверенну країну".

За словами Дуди, великим завданням для усіх є завершення конфлікту, "але не шляхом його замороження, а розв’язання конфлікту і відновлення територіальної цілісності України".

За словами Дуди, Польща підтримує реформи в Україні, зокрема боротьбу з корупцією, реформу децентралізації, сприяє модернізації української армії.

Польський лідер висловив сподівання, що ратифікація угоди про асоціацію України з ЄС завершиться позитивно, що означатиме повноправне наближення України до ЄС.

Дуда також повідомив про ініціативу створення в майбутньому Інституту добросусідства, метою якого буде пошук і нагородження українців і поляків, які в середині минулого століття рятували своїх сусідів.

“Важливо показувати історичну правду і нагороджувати  тих, хто у складні моменти, коли гинули і поляки й українці – показували милосердя і людяність. Цих людей треба знаходити і нагороджувати”,- наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-