США в ОБСЄ: Росія намагається насильством вирвати поступки за Мінськом

США в ОБСЄ: Росія намагається насильством вирвати поступки за Мінськом

Укрінформ
Росія вдається до навмисної тактики загострення бойових дій та насильства на сході України з метою посилення переговорних позицій та отримання поступок на свою користь.

Про це заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ в четвер представник США при ОБСЄ посол Деніел Байєр, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Росія загострила напруженість на лінії зіткнення в спробі вирвати силою поступки з боку України", - наголосив представник Сполучених Штатів.

Натомість, підкреслив він, бойові дії ще більше ускладнюють досягнення політичного прогресу за Мінськими домовленостями.

"Якщо Росія дійсно хоче досягти угоди про умови проведення місцевих виборів, про амністію, про особливий статус, а також у питаннях децентралізації, шлях для цього дуже ясний: потрібно припинити атакувати українські сили, вивести важке озброєння та надати повний доступ спостерігачам СММ по всій території України, в тому числі в прикордонному регіоні з Росією", - зауважив Байєр.

Представник США наголосив: комбіновані російсько-сепаратистських сили продовжують порушувати режим припинення вогню, і відповідальність за це несе безпосередньо російське керівництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-