Лавров знову заявив, що військових та зброї РФ на Донбасі немає

Лавров знову заявив, що військових та зброї РФ на Донбасі немає

Укрінформ
Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що твердження про присутність російського важкого озброєння на Донбасі - з області фантастичних.

Про це вын сказав під час інтерв'ю італійському виданню Corriere della Sera, передає телеканал новин "112-Україна".

"Твердження щодо присутності російського важкого озброєння на південному сході України явно з області фантастики", - сказав Лавров.

Міністр підкреслив той факт, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, а також група ОБСЄ в КПП "Гуково" і "Донецьк" на російсько-українському кордоні в жодному зі своїх документів не зафіксували фактів присутності російських військ. Також місія не згадувала і про наявність або постачання на територію Донецької і Луганської областей російських озброєнь, включаючи важкі гармати, додав Лавров.

"Сторони в конфлікті воюють тією зброєю, яка залишилася в Україні з моменту розпаду СРСР. Київ, крім іншого, намагається компенсувати свої втрати поставками озброєнь з країн НАТО, у тому числі летальних", - підкреслив глава МЗС.

Як раніше повідомляло агентство, бойовики "ДНР" показали російські установки розмінування. Мова йде про самохідні установки дистанційного розмінування УР-77 "Метеорит", які стоять на озброєнні виключно Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-