Шмигаль обговорив із делегацією Європарламенту конфіскацію активів РФ

Шмигаль обговорив із делегацією Європарламенту конфіскацію активів РФ

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із делегацією Європейського парламенту підтримку України, зокрема фінансову та оборонну допомогу.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Обговорили насичений порядок денний із делегацією Європейського парламенту: фінансова підтримка, євроінтеграція, конфіскація російських активів, оборонна допомога», - зазначив Шмигаль.

Він подякував європарламентаріям за підтримку відкриття переговорного процесу про вступ України до ЄС. Прем'єр-міністр зауважив, що Україна виконала всі необхідні умови для початку переговорів, і висловив сподівання, що вони «будуть відкриті до червня цього року».

«Цінуємо, серед іншого, попереднє схвалення продовження безмитного ввезення українських товарів до ЄС. Це дуже важливо для економіки нашої держави», - зауважив також глава уряду.

Він подякував за затвердження програми Ukraine Facility, наголосивши, що допомога ЄС є одним із фінансових якорів держави.

«Розраховуємо на отримання 16 мільярдів євро цього року», - зазначив він.

Глава уряду заявив, що питання стабільного джерела фінансування залишається для України надзвичайно важливим. «Бачимо великий потенціал у заморожених російських активах, які могли б бути конфісковані й використані на підтримку України», - підкреслив він.

Читайте також: Шмигаль розповів про важливі «фінансові» перемоги

Прем’єр-міністр також подякував європарламентаріям за особистий внесок і постійну підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Кемероном питання конфіскації заморожених активів РФ.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-