Шмигаль і Кемерон обговорили питання конфіскації заморожених активів РФ

Шмигаль і Кемерон обговорили питання конфіскації заморожених активів РФ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Кемероном питання конфіскації заморожених активів РФ.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

«Обговорили загострення атак Росії на цивільну інфраструктуру й необхідну Україні допомогу. А також механізми, які змусять Росію заплатити за вчинені злочини й руйнування. Зокрема конфіскацію заморожених активів РФ», - зазначив він.

Шмигаль подякував Кемерону за особисту залученість до цього процесу.

Сторони також порушили питання створення спеціальної міжнародної групи за участі України, яка напрацює юридичні шляхи, необхідні для конфіскації.

«Україна вже надала свої пропозиції. Створений Міжнародний реєстр збитків. Далі пропонуємо створити Міжнародну компенсаційну комісію та компенсаційний фонд. Наша позиція однозначна: усі заморожені активи Росії мають бути спрямовані на потреби нашої держави», - наголосив очільник уряду.

Також Шмигаль подякував Великій Британії за значний обсяг наданої допомоги та за підписання безпекової угоди з Україною, що дає впевненість у довготривалій підтримці з боку британських союзників.

Читайте також: Уже цьогоріч активи РФ мають бути спрямовані на відновлення України - Президент

Як повідомляв Укрінформ, раніше високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель запропонував використовувати в інтересах України відсоткові нарахування на заморожені російські активи. Якщо цю пропозицію підтримають країни ЄС, вся сума таких нарахувань буде спрямовуватися до бюджету ЄС та передаватися Україні: 90 відсотків на військові потреби, ще 10 відсотків - на програми відновлення країни та на розвиток української оборонної промисловості.

За словами Борреля, загальна сума суверенних активів російського центробанку, що були заморожені у західних країнах, може сягати 350 мільярдів доларів.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-