Шмигаль: Наближаємося до того, аби заморожені активи РФ працювали на перемогу і відновлення України

Шмигаль: Наближаємося до того, аби заморожені активи РФ працювали на перемогу і відновлення України

Укрінформ
Україна наближається до того, аби заморожені в Європейському Союзі російські активи працювали на перемогу та відновлення держави.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Крок за кроком наближаємося до того, аби заморожені в ЄС російські активи працювали на перемогу та відновлення України», - наголосив він.

За словами прем’єра, перший крок — це передача доходів від заморожених активів, а далі — повна конфіскація.

Відео: Офіційний телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

Він запевнив, що наразі Україна та міжнародні партнери шукають оптимальні рішення.

Шмигаль акцентував, що «Європа прокидається» та усвідомлює загрозу від російських варварів як ніколи, а своєю чергою Україна конвертує це в допомогу державі.

«Зброя, фінанси, російські активи, санкції, наша євроінтеграція. Багато тем і нюансів, але швидко рухаємося за всіма напрямками. Бо так треба для стійкості, перемоги та відновлення України», - підкреслив він.

Читайте також: Уже цьогоріч активи РФ мають бути спрямовані на відновлення України - Президент

Як повідомлялося, раніше високий представник ЄС Жозеп Боррель запропонував використовувати в інтересах України відсоткові нарахування на заморожені російські активи. Якщо цю пропозицію підтримають країни ЄС, вся сума таких нарахувань буде спрямовуватися до бюджету ЄС та передаватися Україні: 90 відсотків на військові потреби, ще 10 відсотків – на програми відновлення країни та на розвиток української оборонної промисловості.

За словами Борреля, загальна сума суверенних активів російського Центробанку, що були заморожені у західних країнах, може сягати 350 мільярдів доларів.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-