Запрацював офіційний вебсайт Реєстру збитків

Запрацював офіційний вебсайт Реєстру збитків

Укрінформ
Офіційний вебсайт міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України, запрацював відсьогодні.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції Ірина Мудра, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мін'юсту.

Зазначається, що на сайті можна ознайомитися з інформацією про Реєстр збитків, дізнатися про останні новини та події, пов’язані з його роботою.

Потенційні заявники зможуть знайти відповіді на найпоширеніші запитання, дізнатися інформацію про початок та процедуру подання заяв про відшкодування збитків тощо.

Вебсайт доступний українською та англійською мовами. Французька версія буде доступна згодом.

Як зазначила Мудра, Реєстр збитків є першим компонентом міжнародного компенсаційного механізму, який включатиме також комісію з розгляду заяв та компенсаційний фонд.

Читайте також: Реєстр збитків готується прийняти до 10 мільйонів претензій українців, які постраждали від війни

«Реєстр збитків слугує документальною формою обліку доказів та інформації щодо заяв про відшкодування збитків, втрат чи шкоди, завданих 24 лютого 2022 року або пізніше на території України в межах її міжнародно-визнаних кордонів, включаючи її територіальні води, всім зацікавленим фізичним і юридичним особам, а також державі Україна, включаючи її регіональні та місцеві органи влади, державні чи підконтрольні установи, міжнародно-протиправними діяннями російської федерації в Україні або проти України», - нагадала заступниця міністра.

Очікується, що Реєстр збитків почне приймати перші заяви у квітні. Про початок прийому заяв буде повідомлено додатково.

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня на саміті Ради Європи у Рейк’явіку понад 40 країн і ЄС підписали договір про створення Реєстру збитків, завданих Україні агресією РФ.

Він створюється як платформа для міжурядової співпраці, яка діє в інституційних рамках Ради Європи. Реєстр є юридичною особою відповідно до національного законодавства Королівства Нідерландів і України та розташований фізично в Нідерландах.

Фото: Харківська обласна прокуратура / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-