Японія надала Україні грант у $100 мільйонів за Програмою екстреного відновлення

Японія надала Україні грант у $100 мільйонів за Програмою екстреного відновлення

Укрінформ
Україна та Японія підписали угоди щодо надання Україні гранту у розмірі 100 млн дол. США для Фази 3 Програми екстреного відновлення.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Програма екстреного відновлення (Фаза 3) на суму 15,8 млрд японських єн, що становить понад 100 млн доларів США, буде спрямована на проєкти швидкого відновлення, серед іншого за напрямками: енергетичне обслуговування, транспортне сполучення, обладнання для гуманітарного розмінування», - йдеться в повідомленні.

Наразі за підтримки уряду Японії в Україні успішно впроваджують Програми екстреного відновлення Фаза 1 і Фаза 2, Проєкт екстреного відновлення і реконструкції.

У межах Фази 1 і Фази 2 Україні уже передають важливу спецтехніку та обладнання для потреб енергетичного, транспортного, аграрного, медичного, освітнього секторів, управління відходами від руйнувань, водовідведення, водопостачання та розмінування.

Читайте також: Шмигаль обговорив з прем’єром Японії лібералізацію візового режиму для громадян України

У межах Проєкту екстреного відновлення та реконструкції успішно впроваджують проєкти швидкого впливу, такі як пілотний проєкт з управління відходами від руйнувань та пілотний проєкт зі встановлення теплових насосів, що дають змогу зосередити зусилля на найнеобхідніших сферах.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів ухвалив рішення про спрямування грантових коштів у сумі 21,83 млрд грн від уряду Японії на реалізацію Програми екстреного відновлення через спеціальний фонд держбюджету. Уряд також затвердив Порядок використання цих коштів.

Фото: Мінвідновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-