Шмигаль обговорив з прем’єром Японії лібералізацію візового режиму для громадян України

Шмигаль обговорив з прем’єром Японії лібералізацію візового режиму для громадян України

Укрінформ
Прем’єр-міністри України та Японії Денис Шмигаль і Фуміо Кішіда обговорили двостороннє співробітництво держав, відновлення України, лібералізацію візового режиму для громадян України, зокрема представників бізнесу, щоб забезпечити зростання товарообігу між державами.

Про це очільник українського уряду повідомив під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Японії, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні відбулася знакова подія, що матиме довготривалі наслідки для наших відносин. Ми провели в Токіо японсько-українську конференцію з питань сприяння економічному розвитку і відновленню», - поінформував Шмигаль.

За його словами, досягнуті в межах конференції домовленості, укладені угоди активізують двостороннє співробітництво держав і додадуть динаміки відновленню України.

«Україні дуже потрібні японські технології і інновації, японський досвід відбудови після війни та під час ліквідації наслідків руйнівних стихійних лих», - підкреслив очільник уряду України.

Шмигаль наголосив, що Україна запрошує і очікує на приватних інвесторів з Японії, для цього держава формує максимально зручні і привабливі інвестиційні умови.

Читайте також: Україна та Японія починають переговори щодо угоди про захист інформації - прем’єр Кішіда

Прем'єр-міністри обох країн також обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці, лібералізацію візового режиму для громадян України, зокрема для представників бізнесу.

«Це значно активізує бізнесові контакти між діловими колами наших країн та торговельні відносини», - пояснив Шмигаль.

Він нагадав, що до повномасштабної війни Україна та Японія мали позитивну динаміку росту товарообігу - +25% на рік.

«Ми прагнемо повернутись до активних торгових взаємин. Нові ринки в Азії потрібні українським виробникам та експортерам для більшої стійкості нашої економіки. І відповідно, японські бізнесмени будуть мати нові можливості на європейському континенті, використовуючи Україну для цих цілей, для логістики», - акцентував очільник уряду України.

Як повідомляв Укрінформ, Денис Шмигаль на чолі урядової делегації розпочав візит у Токіо.

Під час Конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо було підписано 56 документів про співпрацю між Україною та Японією.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-