Україна та Японія починають переговори щодо угоди про захист інформації - прем’єр Кішіда

Україна та Японія починають переговори щодо угоди про захист інформації - прем’єр Кішіда

Укрінформ
Глави урядів Японії та України домовилися розпочати офіційні переговори щодо укладання двосторонньої угоди про захист інформації.

Про це заявив Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда на спільному з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем брифінгу в Токіо, передає Укрінформ.

«У якості двосторонньої ініціативи ми підтвердили завершення попередніх консультацій та домовилися розпочати офіційні переговори щодо угоди про захист інформації, про початок координації якої я оголосив під час свого візиту до Києва у березні минулого року», - сказав Кішіда.

Він висловив сподівання, що переговори проводитимуться швидко з метою подальшого зміцнення співпраці між Японією та Україною.

Кішіда наголосив, що позиція Японії щодо підтримки України залишатиметься непохитною.

«Я віддаю шану мужності та толерантності українського народу, який під керівництвом українського уряду стоїть на захисті своєї свободи та незалежності… Японія продовжує підтримувати зусилля України щодо забезпечення територіальної цілісності, і позиція Японії щодо підтримки України залишатиметься непохитною», - сказав Кішіда.

Він нагадав, що на сьогоднішній Конференції з економічного розвитку та відбудови було досягнуто значних результатів, зокрема, підписано понад 50 документів про державне та приватне співробітництво, включаючи нову податкову угоду. За словами Кішіди, це є потужним сигналом, що державний і приватний сектори Японії від первинних до третинних галузей підтримуватимуть Україну.

Прем’єр-міністр Японії поінформував, що обговорив з главою українського уряду Формулу миру, запропоновану Президентом Зеленським, та інші питання.

«Ми домовилися працювати разом задля якнайшвидшого досягнення справедливого та тривалого миру в Україні… Японія продовжуватиме стояти разом з Україною доти, доки мир не повернеться на прекрасну українську землю», - запевнив Кішіда.

Читайте також: Японія виділить €1,25 мільярда для підтримки своїх інвесторів в Україні - Шмигаль

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда під час візиту до Києва 21 березня 2023 року заявив про досягнуту домовленість з українською стороною про початок координації про укладання двосторонньої угоди про захист інформації.

Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда в інтерв’ю Укрінформу заявив, що укладення двосторонньої угоди про захист інформації створить надзвичайно важливу базу для обох країн і дасть змогу швидко обмінюватися корисною для безпеки обох держав інформацією.

Японія має двосторонні угоди про захист інформації лише з 8 країнами - США, Францією, Австралією, Великою Британією, Індією, Італією, Південною Кореєю та Німеччиною.

Фото: Денис Шмигаль, Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-