Японія виділить €1,25 мільярда для підтримки своїх інвесторів в Україні - Шмигаль

Японія виділить €1,25 мільярда для підтримки своїх інвесторів в Україні - Шмигаль

Фото
Укрінформ
Японія виділить €1,25 млрд євро для підтримки своїх інвесторів в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Фейсбуці.

«Відповідні документи було підписано під час конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо. Подякував за це міністру економіки, торгівлі та промисловості Японії Кену Сайто під час нашої особистої зустрічі», - зазначив Шмигаль.

За його словами, нова програма експортно-кредитного агентства Японії NEXI складатиметься із двох частин. Це, зокрема гарантії для японських інвесторів, а також кредитна лінія для експорту японських товарів для реалізації проєктів відновлення України.

Також співрозмовники обговорили подальшу лібералізацію торгівлі між державами. Шмигаль запропонував Сайто опрацювати питання оновлення угоди про захист інвестицій.

Очільник уряду обговорив продовження бюджетної підтримки з міністром фінансів Японії Шунічі Сузукі. Він подякував за намір виділити цього року 4,5 млрд доларів фінансової допомоги.

Шмигаль привітав підписання конвенції про уникнення подвійного оподаткування. За його словами, це спростить роботу для українського та японського бізнесу.

Читайте також: Україна запросила Японію інвестувати в довкіллєві проєкти, потенціал - $28,4 мільярда

На полях конференції в Токіо Шмигаль також провів зустріч із міністром закордонних справ Японії Йоко Камікавою.

«Наше спільне завдання - притягнути Росію до відповідальності та змусити платити. Обговорили конфіскацію заморожених російських активів. Наголосив на необхідності включення РФ до чорного списку FATF. А також вжити заходи для уникнення визнання псевдовиборів на окупованих Росією українських територіях», - наголосив Шмигаль.

Прем’єр також подякував Японії за надану гуманітарну підтримку за час повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Слова вдячності очільник уряду України висловив під час пресконференції.

«Це мій перший візит в країну сонця, що сходить. І це нагода особисто подякувати прем'єр-міністрові Фуміо Кішіді, його уряду, парламенту Японії та японському народові за всебічну підтримку України: за гуманітарну, енергетичну, макрофінансову, санкційну», - зазначив він.

Шмигаль висловив слова вдячності Японії за підтримку Формули миру Президента Володимира Зеленського, за просування її під час головування в Групі семи, за лідерство в імплементації першого пункту Формули, який стосується радіаційної та ядерної безпеки.

Водночас очільник уряду нагадав, що держава майже два роки протидіє Росії в повномасштабній війні, «а враховуючи, що сьогодні десята річниця з початку окупації Криму і міста Севастополь, ця боротьба триває вже рівно десять років».

«Ми вистояли, ми стримали ворога і тепер щодня, щохвилини робимо усе для визволення наших територій. На цьому шляху Україна постійно відчуває солідарність Японії», - підкреслив він.

Читайте також: Україна і Японія поглиблюють співпрацю з експорту та кредитування

За словами Шмигаля, Японія стала одним із лідерів донорської підтримки, «надає критично необхідну допомогу в енергетиці, в розмінуванні, медицині, а також в гуманітарних сферах».

Як повідомляв Укрінформ, під час Конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо були підписані 56 документів про співпрацю між Україною та Японією.

Фото: Денис Шмигаль / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-