Україна запросила Японію інвестувати в довкіллєві проєкти, потенціал - $28,4 мільярда

Україна запросила Японію інвестувати в довкіллєві проєкти, потенціал - $28,4 мільярда

Укрінформ
Україна запросила Японію інвестувати в довкіллєві проєкти, потенціал яких оцінюється у 28,4 млрд дол. США.

Як передає Укрінформ з посиланням на Міндовкілля, про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Русла Стрілець під час японсько-української конференції з економічного розвитку та відбудови.

За словами Стрільця, Україна має величезний потенціал для залучення інвестицій у довкіллєву сферу – інвестиційний портфель оцінюється у 28,4 млрд дол. США.

Серед пріоритетних сфер, які б могли зацікавити японські компанії, міністр назвав управління відходами, лісове господарство, водну галузь та надрокористування.

Так, у сфері управління відходами, Україна планує створити мережу сучасних сміттєпереробних заводів, побудувати нові полігону та запустити у загальнонаціональних масштабах процеси повторного використання відходів руйнації для відбудови. 

Триває реформа лісового господарства, в межах якої Україна планує оновити техніку, створити інфраструктуру та розбудувати власне виробництво. 

«Японські технології могли б допомогти не тільки відновити пошкоджені війною ліси, але й перейти до природного лісівництва та сучасних методів ведення лісового господарства», - переконаний міністр.

Модернізація водогосподарської інфраструктури потребуватиме інвестицій у 1,4 млрд доларів, для прозорого та ефективного залучення яких розпочалося створення компанії НАК “Вода України”.

Читайте також: Зеленський подякував прем'єру Японії за проведення конференції з відбудови України

Можуть зацікавити інвесторів і доведені запаси корисних копалин в Україні. Зокрема, виявлених запасів літію, графіту, нікелю та залізної руди достатньо для виробництва літієвих акумуляторів загальною потужністю 1000 ГВт/год. Стрілець зауважив, що цього достатньо для виробництва 20 млн електромобілів.

«Говорячи про інвестиції, йдеться не просто про кошти, а про транзит сучасних екологічно-дружніх технологій для повоєнної відбудови України. Розраховуємо, що Японія стане одним із лідерів українського «зеленого» відновлення», - наголосив міністр.

Як повідомлялося, під час Конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо було підписано 56 документів про співпрацю між Україною і Японією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-