Україна і Японія поглиблюють співпрацю з експорту та кредитування

Україна і Японія поглиблюють співпрацю з експорту та кредитування

Укрінформ
Експортно-кредитне агентство (ЕКА) України та державне експортно-кредитне агентство Японії Nippon Export and Investment Insurance (NEXI) уклали Меморандум про взаєморозуміння і розвиток співпраці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Завдяки підтримці Японії минулого року ми почали будувати страхову інфраструктуру, яка необхідна для залучення приватних інвесторів для відбудови України. Ця робота продовжується - на сьогодні 14 іноземних Експортно-кредитних агентств вже мають інструменти для страхування компаній зі своїх країн, які хочуть працювати в Україні. Ще п'ять працюють над їх реалізацією. Я рада, що NEXI долучилась до страхування інвестицій для японських компаній», - сказала перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також: Японія надала Україні $4,6 мільярда з початку повномасштабної війни

Вона наголосила, що це важливий крок для підтримки українських експортерів та залучення іноземних інвесторів. Завдяки проєктам реконструкції та державній підтримці японський бізнес зможе не лише закріпитися в Україні, але й вийти на величезний європейський ринок, створюючи взаємовигідне співробітництво для обох наших країн

Як повідомлялось, NEXI є японським експортно-кредитним агентством, що належить японському уряду. Воно було створено у 2001 році та надає різні види страхування для покриття політичних та комерційних ризиків, пов’язаних з бізнесом або зовнішніми транзакціями, такими як експорт, імпорт, інвестиції та фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-