Грантові кошти від уряду Японії спрямують на проєкти відновлення України

Грантові кошти від уряду Японії спрямують на проєкти відновлення України

Укрінформ
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про спрямування грантових коштів у сумі 21,83 млрд грн від уряду Японії на реалізацію Програми екстреного відновлення через спеціальний фонд держбюджету. Уряд також затвердив Порядок використання цих коштів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

"Ці кошти отримані відповідно до грантових угод між урядом України та JICA - Japan International Cooperation Agency Японським агентством міжнародного співробітництва, підписаних 9 березня та 13 квітня 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Угодами передбачається, що грантові кошти будуть використані для покращення та підтримки обладнання для гуманітарного розмінування, транспортне та енергетичне обслуговування, управління відходами руйнувань, водопостачання, медичне обладнання та обладнання для надання освітніх послуг, аграрного сектору та сектору суспільного мовлення, а також комунальних послуг на рівні органів місцевого самоврядування.

Віцепрем’єр-міністром з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков подякував уряду Японії за системну допомогу України.

"Така підтримка є надзвичайно цінною і дозволяє нам оперативно та якісно реалізовувати проєкти зі швидкого та гуманітарного відновлення. Зі свого боку координуємо та забезпечуємо максимальну прозорість та підзвітність задля успішної реалізації домовленостей", - зазначив урядовець.

Читайте також: Японія передає Україні два трансформатори та 24 крани для розмінування

Як повідомлялось, Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) координує офіційну допомогу уряду Японії іншим державам. Агентство відновило свою роботу в Україні з початку 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-