На конференції з відбудови Кішіда запевнив, що Японія надалі допомагатиме відновлювати Україну

На конференції з відбудови Кішіда запевнив, що Японія надалі допомагатиме відновлювати Україну

Укрінформ
Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявив, що Японія продовжуватиме надавати Україні різноманітну допомогу у відбудові та ділитися власним досвідом відновлення після руйнівних землетрусів.

Про це він сказав у своїй промові в понеділок на відкритті Конференції з відновлення України, що проходить у Токіо, передає Укрінформ із посиланням на Kyodo.

Кішіда назвав нинішню економічну ситуацію в Японії «непростою», але наголосив, що допомога Києву у відновленні й відбудові є «інвестицією в майбутнє».

Японський прем’єр повідомив, що Японія та Україна укладуть угоду про уникнення подвійного оподаткування та розпочнуть переговори про перегляд двосторонньої інвестиційної угоди з тим, щоб створити максимально сприятливі умови для участі японських компаній у проєктах реконструкції в Україні.

За словами Кішіди, його уряд уже зробив низку кроків для заохочення інвестицій японських компаній в Україні, зокрема, нещодавно Токіо послабив обмеження на поїздки бізнесменів до воюючої країни, які чинним законодавством заборонені.

Повідомляється, що під час конференції був запланований виступ Президента Володимира Зеленського з відеозверненням, але Київ його скасував, поки що не уточнивши причину.

Конференція в Токіо за участю близько 300 державних і корпоративних учасників із Японії та України проводиться в умовах зростання занепокоєння з приводу того, що підтримка Києва західними країнами може зменшитись, тоді як Росія налаштована вести війну на виснаження.

Читайте також: Україна отримала $49,4 мільйона від Японії за проєктом Світового банку на відновлення житла

В японському уряді нагадали, що під час одноденного візиту Кішіди до Києва в березні минулого року японський прем’єр і його український колега Денис Шмигаль підписали меморандуми про співпрацю в низці сфер, що включають відбудову інфраструктури, розмінування, розширення сільського господарства, поліпшення гуманітарної ситуації, розвиток біотехнологій, промисловості та інформаційних технологій, а також посилення управління.

Kyodo зауважує, що Світовий банк оцінив вартість відновлення України в $411 мільярдів протягом наступного десятиліття, які Київ, ймовірно, фінансуватиме за рахунок позик, що представляє бізнес-можливості для компаній у всьому світі, включно з Японією.

Як повідомляв Укрінформ, міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава запевнила, що уряд Японії заручиться підтримкою приватного сектору і продовжить довгострокову підтримку України.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-