Японія надаватиме довгострокову підтримку Україні - глава МЗС

Японія надаватиме довгострокову підтримку Україні - глава МЗС

Укрінформ
Японія заручиться підтримкою приватного сектору і продовжить довгострокову підтримку України.

Про це сказала міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава в інтерв’ю NHK напередодні Конференції з відновлення України, яка розпочнеться у Токіо в понеділок, передає Укрінформ.

Вона зазначила, що залучення приватного сектору Японії має важливе значення для допомоги у відновленні та реконструкції України.

За словами Камікави, досягнення цих цілей буде довготривалою роботою, спрямованою на відновлення країни та засобів до існування її народу. Вона пообіцяла, що Японія докладатиме постійних зусиль, які охоплюватимуть різні сектори.

Глава МЗС Японії також підкреслила важливість включення концепції "Жінки, мир і безпека" до планів відбудови. Вона сказала, що Японія буде підтримувати всіх українців, включаючи жінок і дітей.

Щодо обмежень на поїздки в Україну для представників японських компаній, Камікава зазначила, що чула скарги від деяких компаній, які не можуть ухвалити рішення про відкриття бізнесу без відвідання України.

За її словами, захист японських громадян залишається головним пріоритетом, але Токіо також працює над тим, щоб полегшити корпоративну діяльність і розглядає питання про те, як впоратися з обмеженнями. Очікується, що на конференції японський уряд оголосить план щодо послаблення деяких обмежень для громадян Японії, включаючи корпоративний персонал.

Посол України в Японії Сергій Корсунський в інтерв'ю The Japan News заявив, що Україна сподівається на інвестиції японських автовиробників у країну, яку можна вважати гарним місцем для виробництва електромобілів.

Читайте також: Японія надає ЮНІСЕФ додаткове фінансування для підтримки дітей в Україні

Напередодні конференції у Токіо посол зазначив, що знання та технології Японії будуть корисні для знешкодження мін та уламків, відновлення доріг та будівництва тимчасового житла в Україні.

Очікується, що на конференції також обговорять питання розвитку сільського господарства – ключової галузі України.

Як повідомляв Укрінформ, 19-20 лютого у Токіо відбудеться Конференція з відновлення України. Вона буде наймасштабнішим контактом урядів та бізнесів Японії і України за останніх п'ять років.

Передбачається, що на конференції Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда оголосить плани Токіо з допомоги у відбудові України. Президент України Володимир Зеленський, як планується, виступить із відеозверненням до учасників конференції, а Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповість про потреби країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-