Італійський бізнес готовий долучитись до відновлення України - Козицький

Італійський бізнес готовий долучитись до відновлення України - Козицький

Укрінформ
Координатор робочої групи від Італії Давіде Ла Чечіліа побував на Львівщині та розповів, що понад 200 італійських компаній готові вийти на український ринок або долучитись до відновлення нашої держави.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Дуже важлива та конструктивна зустріч із Давіде Ла Чечіліа – координатором робочої групи від Італії з питань відбудови та зміцнення стійкості України.

Як повідомив сеньйор Чечіліа, понад 200 італійських компаній готові вийти на український ринок або долучитись до відновлення нашої держави. Він також попросив назвати обʼєкти на Львівщині, у відновлення або розвиток яких може зробити внесок Італія. Соціальна сфера та галузь охорони здоров’я – пріоритет. Я розповів, що у нашій області є три проєкти з готовою експертизою, які вже зараз можна реалізувати за підтримки міжнародних донорів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, йдеться про такі проєкти: реконструкцію Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні, де планується покращити умови перебування пацієнтів у закладі та збільшити кількість ліжкомісць, а в цьому є велика потреба, адже у Львівську область продовжують прибувати вимушені переселенці, зокрема і люди, які потребують спеціалізованої допомоги.

Також йшлося про будівництво хірургічного корпусу Львівського обласного клінічного перинатального центру. Лише торік у перинатальному центрі народилися понад 5 тисяч немовлят. Коштами обласного бюджету у центрі зробили реновацію. Міністерство охорони здоров’я надало унікальне обладнання для діагностики генетичних захворювань у новонароджених. Зараз є потреба добудувати хірургічне відділення.

Третій проєкт - реконструкція реанімаційного відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Це найбільший на заході держави центр, де допомагають діткам з онкологією. Коли почалася повномасштабна війна, сюди перевезли орієнтовно 70% маленьких пацієнтів зі всіх медзакладів України.

Читайте також: ЄС надасть Міжнародній фінансовій корпорації гарантії щодо інвестицій для відновлення України

За підтримки Першої леді Олени Зеленської, звідси дітей відправили на лікування до країн Європи, в тому числі до Італії. На базі центру відкрили єдиний у регіоні центр пересадки кісткового мозку. Проєкт важливий, тому є прагнення реконструювати реанімаційне відділення.

Зазначається, що за домовленістю італійська сторона розгляне усі пропозиції і визначиться, у втіленні якої з них вона візьме участь.

Сьогоднішній зустрічі передувало те, що торік Львівська ОВА надіслала на розгляд робочої групи лист з пропозиціями для співпраці.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській ОВА представили польський проєкт з підтримки інвестування в Україну, який охопить вісім областей.

Фото: Фейсбук Максима Козицького

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-