Канадський приватний сектор допоможе відбудувати Україну - міністр

Канадський приватний сектор допоможе відбудувати Україну - міністр

Укрінформ
Канадський приватний бізнес готовий підставити Україні плече у процесі її повоєнної відбудови.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві заявила міністр торгівлі Канади Мері Енджі.

“Ми підтримуватимемо Україну в її боротьбі за свободу й демократію стільки, скільки буде потрібно. Коли Україна візьме гору, Канада та канадські бізнеси усіх розмірів підтримають її відбудову”, - сказала Енджі.

Читайте також: Словенія виділить Україні грант на відбудову інфраструктури

Вона наголосила, що модернізація Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною “підтверджує нашу прихильність до українських друзів та підтримку довготермінової стабільності, безпеки й економічного відновлення України”.

“Оновлена угода надасть нашим канадським бізнесам найкращий можливий доступ на український ринок, аби зробити це”, - зазначила міністр.

Як повідомлялося, оригінальна Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня 2017 року й дозволила взаємно скасувати або знизити імпортні мита на більшість товарних позицій. У вересні цього року під час візиту до Оттави Президент Володимир Зеленський разом із Прем’єр-міністром Джастіном Трюдо підписав оновлену угоду, яка тепер покриває також торгівлю послугами, а не лише товарами, інвестиції, телекомунікації й інші перспективні сфери. Модернізована угода наразі проходить процес ратифікації у Канаді.

Читайте також: Україна потребує іноземних інвестицій для успішної повоєнної відбудови - посол Канади

За підсумками 2021-го року товарообіг між Канадою та Україною досяг рекордного рівня, наблизившись до 350 млн дол. США. Минулого року він трохи знизився через фактори, переважно пов’язані із початком російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-