Словенія виділить Україні грант на відбудову інфраструктури

Словенія виділить Україні грант на відбудову інфраструктури

Укрінформ
Словенія готова виділити до 5 млн євро грантових коштів на відбудову інфраструктурних обʼєктів в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України у Фейсбуці.

Зазначається, що проєкти відбудови можуть бути подані до Центру міжнародного співробітництва та розвитку Словенії (CMSR). Грантові кошти покриватимуть до 50% вартості проєкту.

Водночас, Агентство відновлення готове масштабувати успішні проєкти для нарощування темпів відбудови. «Пріоритетом агентства є відбудова та відновлення максимальної кількості пошкоджених інфраструктурних об'єктів з метою надання базових послуг населенню в усіх регіонах України», — наголосив голова відомства Мустафа Найєм.

Читайте також: Україна потребує іноземних інвестицій для успішної повоєнної відбудови - посол Канади

В агентстві нагадують, що від початку повномасштабної війни Словенія надала Україні вже 4,3 млн євро гуманітарної допомоги і ще 1 млн євро на фінансування гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine.

«Це найбільша гуманітарна допомога Словенії за останнє десятиліття. Ми вдячні Словенії за таку суттєву підтримку України і готовність співпрацювати далі», – додала заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Анна Юрченко.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів разом зі Світовим банком, Європейською комісією, ООН та іншими партнерами на початку листопада 2023 року розпочав роботу над Третьою Швидкою оцінкою завданої шкоди та потреб на відновлення України (RDNA3).

За оцінками Київської школи економіки, прямі збитки, завдані інфраструктурі України через повномасштабне російське вторгнення, перевищили $150 млрд, майже $56 млрд із них — втрати житлового фонду.

Фото: Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-