Відбудова та ППО: Зеленський виступив на німецько-українській конференції мерів

Відбудова та ППО: Зеленський виступив на німецько-українській конференції мерів

Фото, відео
Укрінформ
Співробітництво між громадами України і Німеччини дозволить не лише забезпечити економічне зростання, а й додасть захисту українському народові.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на Німецько-українській конференції муніципальних партнерств, повідомляється у Телеграмі Президента.

"Ми цінуємо життя. І саме тому захищаємо його. І принципово, що ми використовуємо для цього не лише ті інструменти, які є на державному рівні. Потенціал наших громад, наших міжміських і міжлюдських зв’язків теж може й мусить додавати значної сили нашому захисту", - сказав Президент.

Він підкреслив, що на конференції присутні представники дуже різних міст і громад наших двох країн, і хоч би якими вони були різними, їх єднає одна фундаментальна річ, а саме – європейське ставлення до людей.

"У наших із вами містах і громадах не повинно бути жодного місця для протилежного ставлення до людей і життя – антиєвропейського, того ставлення, яке демонструє Росія на окупованій території України", - зазначив Зеленський.

Він звернув увагу на те, що після візиту торік в Україну президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра вдалося вже майже вдвічі збільшити кількість міжміських партнерств.

Відео: Офіс президента України

"Сьогодні ми маємо 190 таких партнерств. Є вже й шість міжрегіональних партнерств. Є й патронат Німеччини над відновленням Чернігівської області України, саме того регіону, де село Ягідне (село, де російські окупанти майже місяць тримали 350 мешканців у підвалі - ред.). І я дякую всім, чиї зусилля наповнюють конкретним змістом наші партнерства", - наголосив глава держави.

Він висловив вдячність таким німецьким містам і громадам, як Айхенау, Аугсбург, Бергіш-Гладбах, Вальдкірх, Ганновер, Ерланген, Єна, Дрезден, Кельн, Леверкузен, Нюрнберг, Потсдам, Швайнфурт, та багатьом іншим, які вже безпосередньо допомагають українським містам генераторами, пожежними машинами, автобусами, іншою технікою для наших громадян.

Читайте також: Зеленський про 2024 рік: Робимо все, щоб позиції України зберегли надійність

Президент також нагадав, що разом із німецькими компаніями створені модульні містечка для переселенців, чий дім був знищений бойовими діями, а також триває спільна робота з німецькими містами, компаніями та фондами з модернізації енергетичних спроможностей у різних регіонах України.

"Я дуже дякую вам за це! І сподіваюся, що участь українських мерів у цій конференції буде теж плідною", - сказав Зеленський.

Він також зауважив, що Україна зараз – перед другою зимою цієї війни, а Росія накопичує ракети для ударів по енергетиці України, як це було торік. Німеччина, за словами Президента, вже потужно допомагає нам із системами ППО та іншими засобами фізичної оборони України. "І разом із цим кожна домовленість між містами наших країн, яка спрямована на захист людей і життя, однозначно послужить захисту життя", - підкреслив він.

Президент висловив переконання, що представники українських міст можуть вказати й на можливості для спільної економічної роботи, які є зараз в Україні. І мова йде не тільки про відбудову того, що було зруйноване через агресію Росії, а й у про створення нових підприємств.

"Україна зараз попри все забезпечує економічне зростання – майже 5% у річному вимірі. І це свідчення того, наскільки сильним є наш спосіб життя і як багато здатні робити наші люди", - зазначив Зеленський.

Він висловив впевненість, що відносини між Україною та Німеччиною стануть однією з найнадійніших опор усієї Європи: безпековою, економічною, соціальною, і особливо тоді, коли Україна стане повноправною частиною Європейського Союзу.

Читайте також: Україна повернеться у свої міста і села, окуповані ворогом - Зеленський

"Я пишаюся всіма прикладами нашої співпраці та щиро бажаю успіху всім вам у розвитку відносин між містами, між регіонами, між самоврядуванням наших країн. Що ближче ми з вами – Україна та Німеччина, – то далі від реалізації божевільна мета Путіна знищити нормальне людське життя в Україні та в інших країнах-сусідках Росії", - наголосив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого 2022 року до 31 липня 2023-го ФРН надала Україні військову допомогу на понад 17,09 млрд євро.

Посол ФРН в Україні Мартін Єґер днями заявив, що Німеччина до кінця року передасть Україні ще дві системи протиповітряної оборони IRIS-T.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-