Навчання спеціалістів і технічна підтримка: Японія допоможе Україні з відбудовою шести міст

Навчання спеціалістів і технічна підтримка: Японія допоможе Україні з відбудовою шести міст

Фото
Укрінформ
Японське агентство JICA (Japan International Cooperation Agency) надасть Україні технічну підтримку і допоможе з навчанням спеціалістів за проєктами швидкого впливу (ПШВ), спрямованих на реконструкцію інфраструктури у Дніпрі, Києві, Миколаєві, Одесі, Харкові та Херсоні.

Про це йшлося під час зустрічі віцепрем'єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова зі старшим віцепрезидентом Японського агентства міжнародного співробітництва JICA Наокі Андо, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінінфраструктури.

«Навесні разом з JICA ми підписали грантові угоди на суму близько $600 мільйонів. Наша ціль покрити з цих коштів нагальні потреби у відновленні транспорту, енергетики, управлінні відходами, водопостачанні та інших сфер економіки. Сьогодні ми обговорили продовження співпраці у цих напрямках і реалізацію Проєкту екстреного відновлення та реконструкції", - сказав Кубраков.

Він зазначив, що разом з урядом Японії вже відбудовується інфраструктура сучасно та оперативно, втілюючи принцип Build Back Better – відбудувати краще ніж було.

"У довгостроковій перспективі наша співпраця сприятиме системному перезапуску економіки та поверненню українців додому. Для нас важливий японський досвід – країни світового технологічного гіганта, що долав наслідки післявоєнних руйнувань та природних катаклізмів", – наголосив віцепрем'єр з відновлення України.

Читайте також: У КОВА підбили підсумки перевірки відбудови об'єктів Бучі, зруйнованих загарбниками

Як повідомлялось, уряд Японії допоможе Україні у питаннях гуманітарного розмінування та відновлення агросектору.

Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) координує офіційну допомогу уряду Японії іншим державам. Агентство відновило свою роботу в Україні з початку 2023 року. Раніше цього року у межах співпраці Японія уже передала першу партію техніки для відновлення Ірпеня Київської області.

Фото: mtu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-