У КОВА підбили підсумки перевірки відбудови об'єктів Бучі, зруйнованих загарбниками

У КОВА підбили підсумки перевірки відбудови об'єктів Бучі, зруйнованих загарбниками

Фото
Укрінформ
На об’єктах у Бучі, де проводяться відновлювальні роботи, голова Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Руслан Кравченко зобов'язав встановити камери, щоб була можливість контролювати процес відбудови.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Продовжуємо перевіряти, як триває відбудова Київщини. Сьогодні відвідав Бучу. Разом зі спеціальною комісією подивилися на процес робіт на 4-х об'єктах. Це багатоквартирні будинки, які були зруйновані внаслідок бойових дій. Сьогодні їх відновлюють коштом Фонду ліквідації збройної агресії”, - зазначив Кравченко.

Читайте також: На Київщині відновили понад 13 тисяч пошкоджених через бойові дії об'єктів

Зокрема, він поінформував, що у дев’ятиповерхівці на 178 квартир за адресою вул. Вокзальна, 101 триває капітальний ремонт.

“Буде утеплений фасад будинку, замінені всі вікна, вітражі балконів. Передбачене влаштування міжповерхового перекриття, нових інженерних мереж там, де вони були пошкоджені, внутрішнє опорядження низки квартир. Деякі мешканці скаржилися на незадовільний процес робіт”, - зазначив Кравченко.

Читайте також: Зеленський подякував Нідерландам за підтримку Формули миру і допомогу у відновленні

У будинку за адресою вул. Енергетиків, 2, як зазначив голова КОВА, також капітальний ремонт.

“Унаслідок обстрілів та окупації в цій п’ятиповерхівці на 80 квартир були вибиті вікна та балконні вітражі. Значно пошкоджений фасад. Буде облаштована теплоізоляція з фарбуванням усього периметра будівлі, замінять усі вікна, виконають скління балконів”, - додав він.

За його словами, у будівлі за адресою вул. Києво-Мироцька, 104Б - 48 квартир, у яких мешкали понад 100 людей.

“Сьогодні тут також триває капітальний ремонт. Серед найбільш масштабних робіт – демонтаж пошкоджених конструкцій на всіх поверхах першого та другого під’їздів; демонтаж та влаштування плит перекриття першого під’їзду; відновлення перекриття горища, влаштування покрівлі тощо. Будуть замінені вікна та двері. Відновлять вентиляційні канали та водоприймальні воронки, влаштують систему блискавкозахисту”, - розповів Кравченко.

Читайте також: На Харківщині до кінця року відновлять 46 об'єктів за ₴921 мільйон

Відвідав він і будинок за адресою вул. Нове Шосе, 5.

“Унаслідок артилерійських обстрілів у цьому будинку були вибиті вікна, зруйновані покрівля, міжповерхові перекриття, вигоріли деякі квартири, пошкоджені інженерні мережі. У 70-квартирному будинку буде замінений та утеплений фасад, покрівля, вікна і двері. Передбачене влаштування покриття між поверхами, внутрішнє опорядження пошкоджених квартир та відновлення комунікацій”, - поінформував Кравченко.

Читайте також: Зеленський закликав використати російські заморожені активи для відбудови України

Він розповів, що до складу комісії входять представники правоохоронних органів, технагляду, Держпраці, Спостережної ради, ДТЕКу, профільного департаменту КОВА.

“Порушення є. Але на кожному об'єкті вони різні: порушення терміну робіт, недостатня кількість працівників, порушення умов робіт, зокрема, немає належного огородження на об'єкті. Підрядники запевнили, що всі недоліки усунуть протягом 1-2 днів. Ще одна важлива вимога! Зобов'язав на об'єктах встановити камери, щоб була можливість контролювати процес відбудови”, - повідомив голова КОВА.

Читайте також: Росія має заплатити за агресію: міністри фінансів G7 у Марокко підтримали Україну

Він додав, що наступного тижня комісія продовжить обстеження, про локації повідомлять заздалегідь.

Також Кравченко поінформував, що наразі перевірки проводяться на 56 об'єктах, усі вони відбудовуються за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Як повідомлялося, раніше Кравченко зазначив, що у Київській області вже відновили понад 13 тисяч об'єктів, пошкоджених внаслідок бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-