Зеленський подякував Нідерландам за підтримку Формули миру і допомогу у відновленні

Зеленський подякував Нідерландам за підтримку Формули миру і допомогу у відновленні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський відзначив підтримку Нідерландами української Формули миру та зусилля щодо притягнення Росії до відповідальності.

Про це він сказав на брифінгу в Одесі, передає кореспондент Укрінформу.

«Я вдячний Нідерландам за чітку підтримку Формули миру та спроби спільними з партнерами зусиллями притягти Росію до відповідальності за терор. Готуємо нову зустріч радників з питань нацбезпеки щодо реалізації нашої Формули миру. Нідерланди працюють над сьомим пунктом Формули – відновлення справедливості», - зазначив Зеленський.

Він сказав, що на зустрічі з Прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте в Одесі обговорив питання посилення санкцій проти Росії, аби обмежити російську здатність фінансувати загарбницьку війну.

Відео: ОП

«Варто також пришвидшити спрямування заморожених активів Росії на компенсацію шкоди, якої завдала російська агресія. Дякую Нідерландам за допомогу у відновленні після бойових дій. Для нас важливо, щоб заморожені російські активи і їхнє використання були спрямовані, зокрема, на відбудову держави. Активи терористів мають піти на відновлення життя після ударів терору», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Нідерланди допоможуть гарантувати безпеку експортного коридору у Чорному морі

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди оголосили про передачу Україні нової партії військової допомоги, до якої увійшли безпілотники, обладнання для розмінування та боєприпаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-