Зростання ВВП та відбудова України: Шмигаль зустрівся зі спецпредставницею США

Зростання ВВП та відбудова України: Шмигаль зустрівся зі спецпредставницею США

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся зі спецпредставницею США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер - зосередили увагу на точках зростання ВВП.

Про це повідомила пресслужба уряду, передає Укрінформ.

"У Києві 16 жовтня відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та спеціальної представниці США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сторони зосередили увагу на точках зростання українського ВВП: переробка в агросекторі, енергетика, ВПК, будівельна галузь, IT, машинобудування. Також торкнулися питання розмінування та спільних програм підтримки бізнесу в Україні.

Читайте також: Зеленський зустрівся зі спецпредставницею США - обговорили захист енергооб’єктів України

"Український експорт - ключова складова зростання економіки. Працюємо над розширенням експортних можливостей та функціонуванням Чорноморського зернового коридору. В цьому контексті важлива ефективна система страхування воєнних ризиків. Координуємо роботу спільно з американськими партнерами", — зазначив Прем’єр-міністр.

Шмигаль і Пріцкер також проговорили джерела фінансування відновлення України. Глава уряду наголосив, що агресор має заплатити за завдані збитки.

Крім того, сторони порушили питання використання заморожених російських активів. Прем’єр-міністр подякував США за вагому фінансову підтримку.

Як зауважив Шмигаль, Україна створює сприятливі умови для іноземного бізнесу: "Впроваджуємо реформи, інвестиційний супровід, індустріальні парки, проєкти ДПП та концесії. Маємо успішні кейси в енергетичній співпраці між "Енергоатомом" та Westinghouse".

Читайте також: Спецпредставниця США з відновлення економіки: Звикайте бачити мене в Україні

Прем’єр-міністр запросив американські компанії розвивати свій бізнес в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, спеціальна представниця США з питань відновлення економіки України Пенні Пріцкер має намір часто відвідувати нашу країну для налагодження відносин між американськими інвесторами та українським урядом і бізнесом.

Фото: пресслужба КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-