Зеленський зустрівся зі спецпредставницею США - обговорили захист енергооб’єктів України

Зеленський зустрівся зі спецпредставницею США - обговорили захист енергооб’єктів України

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і спеціальна представниця Сполучених Штатів Америки з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер під час зустрічі обговорили захист української енергетичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це глава держави повідомив у Фейсбуці.

«Візит в Україну спеціальної представниці США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Хороша розмова, хороші сигнали», – зазначив він.

За словами Зеленського, серед обговорених зі спецпредставницею тем були також потреби України у відбудові, макрофінансова підтримка і справедливе використання заморожених російських активів.

Під час зустрічі глава держави наголосив на зацікавленості України в залученні приватних американських інвестицій до довгострокових проєктів в аграрному секторі, машинобудуванні й хімічному виробництві, а також участі американських компаній у перебудові української енергетичної системи.

Він висловив подяку Президенту США Джо Байдену, обом партіям Конгресу та всьому американському народу за надання Україні допомоги.

Читайте також: Події на Близькому Сході не відвернуть увагу від підтримки України - спецпредставниця США

«Нам важливо розуміти, що Сполучені Штати готові допомогти пройти зимовий період та зберігатимуть підтримку нашої держави стільки, скільки необхідно для перемоги», – підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, спеціальна представниця США з питань відновлення економіки України Пенні Пріцкер прибула до Києва в понеділок, 16 жовтня.

Під час пресконференції на заводі «Кока-кола» у Київській області Пріцкер заявила, що має намір часто відвідувати Україну для налагодження відносин між американськими інвесторами й українським урядом та бізнесом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-