Київщина отримає вікна на ще мільйон доларів для заміни на пошкоджених об'єктах

Київщина отримає вікна на ще мільйон доларів для заміни на пошкоджених об'єктах

Укрінформ
Київська область додатково отримає від американської некомерційної організації Global Empowerment Mission вікна на ще 1 мільйон доларів для заміни на об'єктах, пошкоджених унаслідок бойових дій.

Про це очільник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці за підсумками зустрічі із засновником GEM Майклом Каппоні, передає Укрінформ.

"Вдячний усій команді GEM за надзвичайну підтримку у відновленні Київщини. У травні цього року під час зустрічі з Майклом Каппоні домовилися про заміну вікон на суму в 1 млн доларів. Можу сказати, що станом на сьогодні GEM не просто виконав, а й перевиконав свою обіцянку", – зазначив Кравченко.

За його даними, на сьогодні в області встановлені майже 7 тисяч нових віконних конструкцій на загальну суму 1 млн 360 тис. доларів.

Заміна вікон здійснена на 430 об’єктах Ірпеня, Гостомеля та Софійської Борщагівки, у населених пунктах Вишгородського району тощо. Ідеться про приватні та багатоквартирні будинки, школи, дитячі садки, амбулаторії – будівлі, які найбільше постраждали внаслідок військової агресії РФ.

Найбільше вікон замінили в Ірпені – майже 2,3 тисячі конструкцій.

Разом із засновником GEM Кравченко відвідав один із таких об'єктів – ірпінський житловий комплекс "Синергія". За інформацією голови ОВА, завдяки фонду в ЖК встановлені майже 30% вікон у дев'яти багатоквартирних будинках.

"Обсяги – колосальні! Крім того, GEM миттєво реагує й на потреби заміни вікон на об’єктах, які зазнають пошкоджень під час атак агресора, що тривають", – зауважив Кравченко.

Читайте також: Кубраков обговорив з представниками ООН і країн-партнерів відбудову України

Він наголосив, що завдяки допомозі міжнародних партнерів вдається значно економити бюджетні кошти та вивільнити фінансові ресурси для якнайшвидшої реалізації інших проєктів з відновлення інфраструктури регіону.

"Обсяг руйнувань, на жаль, значний, і кошти на відбудови потрібні чималі. Вдячний команді GEM та особисто пану Каппоні за величезну підтримку у відбудові нашої області. Дякую за те, що ваші добрі справи не зупиняються", – підкреслив очільник ОВА.

Читайте також: Благодійники у Нью-Йорку зібрали $635 тисяч на відбудову школи у Мар’янівці на Київщині

Як повідомляв Укрінформ, фандрейзингова платформа United24 і компанія ЛУН створили інтерактивну мапу, на якій можна стежити за відбудовою зруйнованих у Київській області 18 будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-