Україна, Туреччина і Японія створили формат співпраці для відбудови

Україна, Туреччина і Японія створили формат співпраці для відбудови

Укрінформ
Під час турецько-українсько-японського бізнес-форуму у Стамбулі започатковано унікальний формат співпраці, спрямований на реалізацію спільних проєктів з відновлення України, зокрема її критичної інфраструктури.

Про це повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар у коментарі кореспондентові Укрінформу.

«Тристоронній формат, який ми започатковуємо з турецькою стороною для того, щоб показати перспективи співпраці з Україною для японського бізнесу, побачити, наскільки широкі презентації бізнесу з Туреччини, який уже працює, реалізує свої можливості через проєкти з відновлення України», - сказав дипломат.

Читайте також: В ОП розраховують, що нова спецпредставниця США зосередиться на прискоренні відновлення України

За його словами, японські компанії через свої фінансові ресурси, спроможності виробництва можуть допомагати України у відбудові. Турецькі компанії, які вже присутні на українському ринку, демонструють приклад, особливості, можливості такого співробітництва, аби японський бізнес більш відкрито дивився на перспективи співпраці з Україною.

«Ми сьогодні орієнтуємося на основні пріорітети - це відновлення критичної інфраструктури, що є найбільш необхідним для нормального функціонування країни, та відновлення після російських атак. Залучаємо також наших партнерів до відновлення соціальної інфраструктури, що особливо важливо для міст, які були під окупацією», - сказав Боднар.

За його словами, деякі японські компанії висловлюють зацікавлення у розширеному представленні на українському ринку, постачанні медичного обладнання тощо.

Читайте також: Зеленський запросив канадських підприємців долучатися до відбудови України

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 21 вересня відбувся турецько-українсько-японський бізнес-форум, головною темою якого був розвиток проєктів в Україні, інвестиції, відновлення країни після війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-