Корейський бізнес допоможе з відбудовою України - у Києві підписали документии

Корейський бізнес допоможе з відбудовою України - у Києві підписали документии

Фото
Укрінформ
Україна і Республіка Корея домовилися про розробку проєктів з відновлення інфраструктури із залученням корейського досвіду високих технологій та інвестицій корейського бізнесу.

Відповідної домовленості досягнуто під час спільного Форуму співпраці, повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Приватний капітал та бізнес – ключові учасники відновлення. Для нас є важливим новітній корейський досвід у сфері технологій та транспорту. Республіка Корея свого часу змогла стати справжнім технологічним гігантом і наразі є експертним лідером галузі. Ми вдячні за готовність наших колег ділитися досвідом для втілення головної ідеї повоєнної відбудови – Build Back Better – відбудувати краще, ніж було», – зазначив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Корейську делегацію, яка перебуває з візитом у Києві, очолює міністр земель, інфраструктури та транспорту Республіки Корея Вон Хі-рьонг. Серед представників бізнесу - очільники Samsung, Hyundai, Hanwha Solutions, Yooshin та Posco. Українську сторону представляли очільники Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, а також Київської та Миколаївської обласних військових адміністрацій.

Читайте також: Україна підписала міжурядову угоду з Кореєю щодо пільгових кредитів

На полях форуму сторони обговорили старт спільних проєктів. Один із найбільших – розробка нового Генерального плану та транспортної моделі Київщини. Окремо розроблятиметься проєкт водовідведення та очищення стічних вод для міста Буча.

Україна і Корея підписали також меморандуми про співпрацю за різними напрямами:

  • Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України – Корейська корпорація з інфраструктури та розвитку міст (KIND), у якому затверджується намір Корейської корпорації з інфраструктури та розвитку міст за кордоном співпрацювати;
  • Миколаївська обласна державна адміністрація Миколаївська ОВА – HD Hyundai Construction Equipment за яким Hyundai надасть будівельне обладнання Миколаївській ОВА;
  • Ощадбанк – Корейська корпорація з інфраструктури та розвитку міст за кордоном (KIND) у якому затверджується намір Корейської корпорації з закордонного розвитку міст співпрацювати з українським Ощадбанком.
Читайте також: Південна Корея вже передала 10 вантажів допомоги українському енергосектору

Ще один пріоритетний напрямок – розвиток залізничного сполучення, зокрема розширення та розвиток мережі швидкісних поїздів класу «Інтерсіті». Сторони також обговорили потенційну співпрацю у сфері розвитку портів, аеропортів, поводження з відходами.

Як повідомлялося, під час саміту G20 Президент Південної Кореї Юн Сок Йол заявив про надання Україні $2,3 млрд фінансової допомоги на відновлення з 2025 року. Також у 2024 році Україна отримає від Південної Кореї $394 млн.

Фото: пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-