Байден призначив спецпредставника США з питань економічного відновлення України

Байден призначив спецпредставника США з питань економічного відновлення України

Оновлено
Укрінформ
Президент США Джо Байден оголосив про призначення колишнього міністра торгівлі США Пенні Пріцкер на посаду спеціального представника США з питань економічного відновлення України.

Про це повідомиві Білий дім, передає Укрінформ.

«Будучи досвідченим держслужбовцем, ексміністром торгівлі та лідером трансформованої індустрії, з глибокими родинними зв’язками в Україні, спецпредставник Пріцкер принесе десятиліття досвіду та знань на цю критично важливу посаду», - зауважив президент США.

Очікується, що представниця США працюватиме в тісному контакті з українським урядом, союзниками та партнерами, міжнародними фінансовими установами та приватним сектором, щоби допомогти відновити українську економіку. Це охоплюватиме мобілізацію державних і приватних інвестицій, формування пріоритетів для донорів, поновлення роботи експортних ринків і підприємств, які закрилися через війну.

Фото: Alex Wong/Getty Images

«Спеціальний представник Пріцкер також працюватиме з іншими міжнародними партнерами України, в тому числі через координаційну платформу G7, щоб забезпечити взаємодоповнюваність та взаємопідсилення міжнародних зусиль, а також заохочувати міжнародних партнерів посилювати підтримку для негайних потреб економічного відновлення України», - наголошується в заяві.

Читайте також: Зеленський подякував Байдену за підтримку України

Крім того, завданням Прітцкер буде допомагати українському уряду здійснити реформи для зміцнення економіки.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні державний секретар США Ентоні Блінкен окреслив дві головні стратегічні цілі США в Україні. Вони полягають у відмові Росії в будь-якому стратегічному успіху, а також забезпечити економічне, військове й демократичне процвітання України.

Перше фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-