Блінкен окреслив головні стратегічні цілі США в Україні

Блінкен окреслив головні стратегічні цілі США в Україні

Укрінформ
Мета Сполучених Штатів в Україні полягає в тому, щоби завадити Росії досягти стратегічного успіху в її агресії, а також забезпечити економічне, військове й демократичне процвітання Української держави в майбутньому.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен у оприлюдненому в середу інтерв’ю для Pod Save The World, передає Укрінформ.

«Кінцева мета є подвійною. Насамперед, звичайно, це відмовити Росії в будь-якому стратегічному успіху в Україні, бо якщо ми цього не зробимо, то, як я вже говорив, це стане відкритим запрошенням для агресорів звідусіль», - зауважив глава американської дипломатії.

Читайте також: Блінкен і Бербок обговорять посилення української ППО

У цьому зв’язку він підкреслив, що Росія вже зазнала невдачі у своїх намаганнях стерти Україну з карти, покінчити з її ідентичністю як незалежної країни, а також приєднати її до РФ. Тож, тепер, за словами Блінкена, де саме будуть проведені кордони, залежить, головним чином, від самих українців, які продовжують свій контрнаступ.

«І ми прагнемо підтримувати їх (українців – ред.), щоби максимально збільшити їхню здатність повернути решту території, яку захопила Росія», - зауважив Блінкен, додавши, що російській агресор досі контролює близько 17% території України.

Читайте також: Дві третини з анонсованого США $1 мільярда підтримки спрямують у сферу безпеки - Шмигаль

Крім того, за його словами, США прагнуть, аби Україна не лише вижила, але й процвітала, для чого продовжується економічна підтримка країни та підтримка демократії. У цьому контексті мета полягає в тому, «щоб Україна могла стати на ноги». Держсекретар США підкреслив, що Україна має досягти моменту, коли вона зможе міцно стояти самостійно у військовому, економічному й демократичному плані.

Читайте також: Зеленський обговорив із Блінкеном підтримку України, ситуацію на фронті та посилення ППО

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен минулого тижня відвідав з дводенним візитом Україну, де він провів зустрічі з державним керівництвом та представниками громадянського суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-