На відновлення зруйнованих медзакладів з бюджету виділили понад три мільярди

На відновлення зруйнованих медзакладів з бюджету виділили понад три мільярди

Укрінформ
Понад 3 млрд грн виділені з держбюджету на відновлення зруйнованих Росією медзакладів.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я, про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

«Перед нами – завдання не просто відбудувати зруйноване, а відбудувати краще, ніж було. Обовʼязково беручи до уваги функціонал кожного медичного закладу відповідно до його ролі у спроможній мережі», – сказав Ляшко.

Зазначається, що на відбудову медичної інфраструктури спрямовуються кошти з різних джерел: це і державний бюджет, і допомога міжнародних партнерів.

Наразі в рамках програми з відновлення України та Фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділені кошти в сумі 3,29 млрд грн на відновлення 55 медичних закладів в 13 областях. З Фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділено 1,6 млрд грн на реконструкцію 24 обʼєктів медичних закладів у 9 областях.

Читайте також: На відновлення пошкодженого житла на Дніпропетровщині виділили ₴575 мільйонів

Незабаром очікується рішення щодо 23 об’єктів, відновлення яких відбуватиметься коштом Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (субвенція з державного в місцевий бюджет).

У МОЗ наголошують, що всі інвестиційні проєкти в межах програми відбудови медичної інфраструктури України реалізовуватимуться виключно з урахуванням ролі тих чи інших медичних закладів у спроможній мережі. Це дозволить найбільш ефективно розподіляти обмежений фінансовий ресурс заради досягнення максимального результату – забезпечення якісної, доступної та безоплатної медичної допомоги для пацієнтів.

Читайте також: До формування міжнародного реєстру завданих Росією збитків долучилися 42 країни та ЄС – Шмигаль

Як повідомлялося, від початку повномасштабної війни внаслідок терористичних атак РФ завдано шкоди 1598 об’єктам у 639 медичних закладах. 358 об’єктів вже вдалося повністю відновити, ще 426 – частково. Загалом очікувана вартість відбудови та відновлення зруйнованого, за оцінками міжнародних партнерів, становить 16,4 мільярда доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-