Лондонська конференція відкриє перспективу швидкого відновлення для України – посол Ченцов

Лондонська конференція відкриє перспективу швидкого відновлення для України – посол Ченцов

Укрінформ
Міжнародна конференція з відновлення України, яка має відбутися 21 червня у Лондоні, дозволить скоординувати зусилля уряду України, Європейської комісії та інших міжнародних партнерів із швидкого відновлення України, яке має розпочатися ще до завершення війни.

Про це у Брюсселі напередодні заходу розповів Укрінформу представник України при ЄС посол Всеволод Ченцов.

«Ідеться про залучення максимально можливої підтримки – політичної та фінансової – для майбутньої реконструкції і, звичайно, для так званого швидкого відновлення. Саме ці потреби зараз є на порядку денному. Тобто, визначено кілька сфер, починаючи від розмінування, розвитку та відбудови соціальної інфраструктури, до доріг, мостів та іншого дорожнього господарства. Уряд України зможе чітко представити наші пріоритети та наше бачення цієї швидкої відбудови», – зазначив український дипломат.

Він нагадав, що провідну координуючу роль у діяльності міжнародної Платформи з відбудови України відіграє Європейська комісія, яка під час заходу також зможе представити свою позицію, зокрема щодо перспективного фінансування відповідних проєктів.

Читайте також: Україна презентує в Лондоні нову методологію відбору проєктів відновлення

«Вже найближчим часом Європейська комісія представить своє бачення щодо фінансового пакету, і це вперше буде зроблено в контексті багаторічного планування, принаймні на чотири роки. Це дозволить побачити в перспективі, яким чином фінансово Європейська комісія, держави-члени зможуть брати участь у цій роботі. Очевидно, це має бути також гнучкий інструмент, щоб ці обсяги фінансування могли коригуватися залежно від потреб», – додав Ченцов.

Він наголосив на важливості залучення до цих процесів громадянського суспільства та неурядових організацій, як для проєктів з гуманітарної допомоги населенню, так і до зусиль з відбудови України, яка має розпочатися просто зараз, ще до завершення війни, яку Україна веде проти російських загарбників.

Як повідомлялося, 21 червня у Лондоні відбудеться міжнародна конференція з відновлення України, яка визначить першочергові, середньострокові та перспективні завдання з повоєнної відбудови та модернізації країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-