На форумі у Польщі обговорять відновлення української системи охорони здоров’я

На форумі у Польщі обговорять відновлення української системи охорони здоров’я

Укрінформ
У польському Вонсові розпочинається І Форум охорони здоров’я, однією із провідних тем якого буде підтримка відбудови системи охорони здоров’я України.

Про це повідомляє Польське радіо, передає Укрінформ.

У заході візьмуть участь понад 600 гостей з усієї Європи, зокрема представники уряду та міжнародних інституцій, експерти в галузі охорони здоров’я, лікарі, фармацевти і керівники медзакладів.

За словами міністра охорони здоров’я Польщі Адама Нєдзєльского, планується обговорення та підготовка рішень, які допоможуть відновити українську систему охорони здоров’я.

«Розмови будуть сфокусовані на двох проблемах: перша стосується інфраструктури, адже, гадаю, в Україні росіяни знищили понад сотню лікарень, і вони не піддягають відновленню... А друге питання – цифровізація», – сказав Нєдзєльский.

Читайте також: В Україні за участі Світового банку проведуть модернізацію медзакладів у всіх областях

Під час форуму заплановано близько 20 дискусійних панелей.

Як повідомляв Укрінформ, десять модульних лікарень загальною вартістю 30 млн євро планується побудувати у прифронтових районах України коштом державної позики від французького уряду.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, в Україні повністю зруйновано 177 об’єктів закладів охорони здоров’я, частково – 1433.

Фото: Олександр Прокудін, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-