В Україні за участі Світового банку проведуть модернізацію медзакладів у всіх областях

В Україні за участі Світового банку проведуть модернізацію медзакладів у всіх областях

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я України за участі Світового банку запустили проєкт для модернізації закладів охорони здоров’я у кожній області.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ, передає Укрінформ.

«Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine) – це потужний інфраструктурний проєкт, який Міністерство охорони здоров’я реалізує у співпраці зі Світовим банком», – наголосив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Він повідомив, що на рівні МОЗ створено проєктний офіс з відновлення, який приймає пропозиції інфраструктурних проєктів для закладів охорони здоров’я, з-поміж яких будуть відібрані проєкти для реалізації.

Зазначається, що проєкт спрямований на посилене забезпечення медзакладів, зокрема відновлення, оновлення та модернізацію інфраструктури. Йдеться про відбудову пошкоджених обʼєктів медичної інфраструктури, оновлення приміщень і будівель та модернізацію медзакладів сучасним обладнанням для посилення енергонезалежності.

«Медзаклади усіх областей можуть подати заявки та отримати фінансування інфраструктурних проєктів та проєктів зі встановлення сонячних панелей», - наголошують у міністерстві.

Водночас зауважується, що інфраструктурні проєкти стосуються відновлення та модернізації пошкоджених внаслідок бойових дій державних або комунальних медзакладів, а також підвищення енергоефективності забезпечення доступу до альтернативних джерел енергії.

Окрім того, повідомляється, що окремо медзаклади первинної ланки медичної допомоги можуть подати заявку на встановлення сонячного енергетичного обладнання – сонячних панелей, акумулятора та інвертора, таким чином заклади зможуть використовувати сонячну енергію як автономне джерело живлення, накопичувати її та зменшити витрати на електроенергію.

Читайте також: Росіяни обстріляли лікарню в Гуляйполі, двоє загиблих

«Тому кожен заклад, відповідно до критеріїв відбору, може оформити заявку на участь у проєкті та отримати можливість відновити або посилити інфраструктуру закладу охорони здоров’я», - резюмував Кузін.

Як повідомляв Укрінформ, українська медична сфера матиме додаткову підтримку на суму 10 млн доларів як безповоротний грант, виділений у межах подальшого фінансування нового спільного зі Світовим банком проєкту МОЗ «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-