Британія надасть Україні гуманітарну допомогу у розмірі £16 мільйонів

Британія надасть Україні гуманітарну допомогу у розмірі £16 мільйонів

Укрінформ
Сполучене Королівство надасть допомогу у розмірі 16 мільйонів фунтів стерлінгів (майже 20 мільйонів доларів США) для підтримки цивільного населення України, яке постраждало від наслідків підриву росіянами греблі Каховської ГЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у пресрелізі на сайті уряду країни.

«Фінансування Сполученого Королівства допоможе гуманітарним організаціям у реагуванні та включає 10 мільйонів фунтів стерлінгів для Руху Червоного Хреста, 5 мільйонів фунтів стерлінгів для Управління ООН з координації гуманітарних питань та 1 мільйон фунтів стерлінгів для Міжнародної організації з міграції», – йдеться у заяві.

Читайте також: Молдова допоможе Україні у ліквідації наслідків підриву Каховської дамби

Міністерство закордонних справ у справах Співдружності та розвитку Великої Британії також надішле в Україну човни, фільтри для води, водяні насоси та гумові чоботи. Очікується, що обладнання почне надходити в Україну наступного тижня.

Додаткова фінансова допомога є частиною існуючої гуманітарної підтримки у розмірі 220 мільйонів фунтів стерлінгів, що дозволяє партнерам Британії, зокрема Українському Червоному Хресту, допомагати евакуйовувати цивільних осіб, постраждалих від повені.

У британському уряді зазначили, що кошти надано на задоволення потреб по усій Україні, включно з територіями, які постраждали від руйнування греблі поблизу Нової Каховки.

Фінансування підтримає гуманітарні організації на Херсонщині, які наразі допомагають постраждалим від повені людям обладнанням для швидкого реагування, житлом і товарами першої необхідності, а також у постраждалих від бойових дій районах та в громадах переселенців.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: Японія надасть Україні $5 мільйонів для постраждалих

Виділені кошти також будуть націлені на реагування на можливі інфекційні захворювання, що передаються через воду, втрату засобів існування та ризики від наземних мін.

Очільник МЗС Британії Джеймс Клеверлі сказав, що повінь, спричинена руйнуванням греблі Каховської ГЕС, впливає на понад 32 000 людей з Херсона і на тисячі українців, які мешкають в околицях.

Як повідомляв Укрінформ, Бельгія виділила 1,5 мільйона євро на генератори для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-