Підрив Каховської ГЕС: Японія надасть Україні $5 мільйонів для постраждалих

Підрив Каховської ГЕС: Японія надасть Україні $5 мільйонів для постраждалих

Укрінформ
Японія надасть Україні через міжнародні організації $5 мільйонів для термінової допомоги постраждалим від затоплення через підрив російськими військовими дамби Каховської ГЕС.

Як передає Укрінформ із посиланням на Kyodo, про це із посиланням на речника японського уряду Хірокадзу Мацуно.

Як зазначив Мацуно, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда та Президент України Володимир Зеленський провели 30-хвилинну телефонну розмову, під час якої Кішіда вчергове висловив співчуття і солідарність із народом України у зв’язку з наслідками руйнування греблі Каховської ГЕС.

Читайте також: Бельгія залучила кілька федеральних міністерств до надання екстреної допомоги Україні

За його словами, глава уряду поінформував, що Японія планує через міжнародні організації оперативно надати екстрену гуманітарну допомогу в розмірі $5 мільйонів українцям, які постраждали від затоплення.

В повідомлення Kyodo йдеться, що зруйнована росіянами дамба має вирішальне значення для України, оскільки вона постачає охолоджуючу воду на Запорізьку атомну електростанцію, найбільшу в Європі, а неможливість охолодження ядерного палива може призвести до серйозної аварії, такої як розплавлення активної зони реактора.

Читайте також: Міненерго і Міжнародна енергетична агенція домовилися про допомогу Україні

Обидва об’єкти, підкреслює видання, знаходяться під контролем Росії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив із Прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС, ситуацію на фронті та ракетні обстріли Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-