Бельгія залучила кілька федеральних міністерств до надання екстреної допомоги Україні

Бельгія залучила кілька федеральних міністерств до надання екстреної допомоги Україні

Укрінформ
Бельгія надасть негайну допомогу Україні для підтримки постраждалих внаслідок підриву Каховської греблі, залучивши до цього кілька федеральних міністерств і відомств.

Як передає Укрінформ, у повідомленні Міністерства закордонних справ Бельгії зазначається, що команда з надзвичайної допомоги B-FAST доставить намети, матраци, спальні мішки, каністри для води, гігієнічні набори вартістю в 350 тис. євро.

Міністерство охорони здоров’я надасть ліки, медичне обладнання та резервуари для зберігання питної води на суму 1,6 млн. євро. А Міністерство оборони – сухі пайки для переміщених осіб.

Читайте також: Уряд Бельгії закупить боєприпаси для України на €32 мільйони – ЗМІ

Крім того, на підставі офіційного запиту, отриманого через європейський координаційний механізм, B-FAST було доручено закупити для постраждалих за погодженням з Міністерством енергетики Бельгії генератори вартістю 1,5 млн євро.

Також зазнається, що з раніше оголошеного пакета гуманітарної допомоги Україні цього року (24 млн євро) 7 млн євро підуть до Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні (OCHA).

B-FAST – це міжвідомча структура федерального уряду для надання екстреної допомоги за кордоном.

Читайте також: Бельгія надасть €200 тисяч допомоги для населення підтоплених районів України

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення. Особливо драматичною ситуація залишається на тимчасово окупованих територіях, де російські загарбники залишили мирне населення без жодної допомоги, в той час як доступ рятувальних служб України до цих людей є вкрай ускладненим або неможливим.

За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид". В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-