Бельгія надасть €200 тисяч допомоги для населення підтоплених районів України

Бельгія надасть €200 тисяч допомоги для населення підтоплених районів України

Укрінформ
Уряд Бельгії виділяє Україні гуманітарну допомогу в 200 000 євро для вирішення потреб людей, які постраждали від затоплення населених пунктів у Херсонській області внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС, але не може негайно надіслати рятувальників у зону лиха.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні бельгійського видання VRT.

«Речник B-FAST (команда з надзвичайної допомоги Бельгії – ред.) підтвердив, що Україна запросила допомогу після пробою греблі. Україні необхідні потужні водяні помпи, подібні до тих, що надавалися під час повені в Італії та в Пакистані. … Бельгія надсилає пакет допомоги вартістю 200 000 євро», - йдеться у публікації.

Водночас, як повідомили виданню офіційні особи, персонал B-FAST не відправлятимуть в Україну для участі у рятувальних операціях. Законодавство Бельгії забороняє розгортання персоналу B-FAST у зоні бойових дій. Оскільки Херсонська область постійно обстрілюється та замінована, служба B-FAST не може бути застосована у цьому регіоні.

«B-FAST є командою швидкого реагування уряду Бельгії. Вона надає надзвичайну допомогу під час ліквідації наслідків стихійного лиха закордоном, на запит від іноземних урядів, за умови відсутності збройного конфлікту та коли така іноземна країна не спроможна самотужки організувати надання адекватної допомоги. Бельгія пропонує допомогу на 200 000 євро, але надзвичайна медична команда не була застосована негайно», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Київ відправляє додаткову партію допомоги у Херсон та на Дніпропетровщину - Кличко

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення. Особливо драматичною ситуація залишається на тимчасово окупованих територіях, де російські загарбники залишили мирне населення без жодної допомоги, в той час як доступ рятувальних служб України до цих людей є вкрай ускладненим або неможливим.

За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид". В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-