Історія відбудови України має стати історією успіху цивілізованого світу – Стефанчук

Історія відбудови України має стати історією успіху цивілізованого світу – Стефанчук

Укрінформ
Історія відбудови України має стати історією успіху всього цивілізованого світу.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук сказав в інтерв’ю Укрінформу.

Спікер українського парламенту наголосив на необхідності реалізувати формулу миру, запропоновану Президентом Володимиром Зеленським, де передбачені всі складові українського бачення поняття "мир для України".

Він уточнив, що йдеться не тільки про перемогу на полі бою, відновлення суверенітету і незалежності на тимчасово окупованих українських територіях, а й про питання справедливого правосуддя, отримання справедливих вироків від спеціального трибуналу та Міжнародного кримінального суду для усіх винних у війні, у тому числі вищого військово-політичного керівництва Російської Федерації.

Читайте також: Стефанчук про вступ України в НАТО: Більшість країн-членів висловили свою формальну підтримку

"Крім того, це питання відбудови України. Історія відбудови України має стати історією успіху всього цивілізованого світу. Це абсолютно зрозуміло, тому що тільки відбудувавши Україну, ми можемо показати силу демократичних інституцій", – додав Голова ВР.

Стефанчук зауважив, що Україна зараз б'ється і бореться за демократичні принципи. "Задача світу – після перемоги України довести всім, що саме в демократії, міжнародному праві та цінностях і принципах цивілізованого світу є сила", – підкреслив спікер українського парламенту.

Читайте також: Зеленський порівняв зруйновані війною міста України з Хіросімою

Як повідомлялося, Світовий банк оцінив збитки України від війни в понад 400 млрд дол. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль спрогнозував, що визначена сума після звільнення Української держави від російських загарбників подвоїться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-