Зеленський порівняв зруйновані війною міста України з Хіросімою

Зеленський порівняв зруйновані війною міста України з Хіросімою

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зазначив, що хоча ворог застосовує не ядерну зброю проти України, руїни наших міст, спалені вщент російськими бомбами і артилерією, схожі на ті, які він побачив у місцевому Музеї миру в Хіросімі.

Про це він сказав у виступі перед народом Японії в Хіросімі, який транслювався у Фейсбуці Глави держави, передає Укрінформ.

“Я прибув сюди з країни, від якої війна могла б залишити лиш тінь на камінні історії. Але наші героїчні люди повертають історію так, що ми змусили саму війну стати такою тінню. Я вірю, що війні не місце у світі”, - сказав Зеленський.

Він додав, що людство пройшло дуже довгий шлях і втратило багато життів у кривавих протистояннях. “Хтось каже, що історію людства неможливо уявити без війни. Ми кажемо, що історія людства якраз і має бути без війни. Україна в епіцентрі війни на знищення. На нашу землю прийшли загарбники, які хочуть не просто підкорити нас, українців, українок. Росія бреше світу, ніби немає ніяких українців”, - сказав глава Української держави.

Як підкреслив Президент, “якби ми були не такими сміливими, російський геноцид проти нас міг би вдатися, тінь була б від України і від цілого народу”.

“Але українці безмежно сміливі, безмежно волелюбні. І ми будемо жити і будемо жити вільно. Хоч ворог застосовує не ядерну зброю, руїни наших міст, які спалені вщент російськими бомбами і артилерією, схожі на те, що я тільки що тут бачив. Для мене було честь бути в цьому Музеї миру”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський у Хіросімі вшанував пам'ять жертв атомного бомбардування

Він відзначив, що зараз Хіросіма — відбудоване місто, і Україна теж мріє відбудувати всі свої міста й селах, які зараз у руїнах. 

“Ми мріємо повернути наші території так само, як повернули наші північні території, які були окуповані Росією. Ми маємо повернути і східні, і південні території України. Ми мріємо повернути наших людей, які зараз у російському полоні — це і військовополонені, і цивільні, депортовані дорослі та вкрадені діти. Ми мріємо перемогти. Мріємо про мир після нашої перемоги”, - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський зараз перебуває у Японії, де триває 48-й саміт «Групи семи». Його учасники розглядають шляхи забезпечення стійкості глобальної економіки, в тому числі за наслідками пандемії коронавірусу та російської агресії проти України.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-