Зеленський у Хіросімі вшанував пам'ять жертв атомного бомбардування

Зеленський у Хіросімі вшанував пам'ять жертв атомного бомбардування

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у межах робочого візиту в Хіросіму відвідав місцевий музей миру та разом із Прем'єр-міністром Японії Фуміо Кішідою поклав квіти до меморіалу жертвам атомного бомбардування.

Про це повідомила пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

У музеї Президент України оглянув експозиції та зробив запис у книзі почесних гостей.

Як зауважили в пресслужбі, заклад був створений містом для того, щоб розповісти людям про трагедію бомбардування Хіросіми 6 серпня 1945 року. Там зібрані речі загиблих й інші свідчення атомного вибуху.

Відвідувачів музею інформують про події, пов’язані з бомбардуванням міста. Експозиції у східному крилі показують Хіросіму до та після вибуху, розповідають про перебіг війни та обставини, що призвели до бомбардування, а також про зусилля людей, спрямовані на повну ліквідацію ядерної зброї.

Під час покладання квітів до меморіалу жертвам атомного бомбардування Зеленський з Кішідою вшановували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Читайте також: Зеленський провів пресконференцію за підсумками саміту лідерів G7

Меморіал виконаний у вигляді кам'яної арки у стилі стародавніх японських глиняних фігур ханіва, містить символічний надгробок і список усіх людей, які загинули внаслідок атомного вибуху 6 серпня 1945 року.

На споруді викарбувані слова «Спочивай у мирі! Ми більше не повторимо цієї помилки!».

Лідери оглянули меморіал й ознайомилися з його історією.

Відео: ОП

Як повідомлялося, у японському місті Хіросіма триває 48-й саміт «Групи семи». Його учасники розглядають шляхи забезпечення стійкості глобальної економіки, зокрема за наслідками пандемії Covid-19 та російської агресії проти України.

Серед учасників 48-го саміту «Групи семи» — Президент України Володимир Зеленський.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-