Уряд спільно з ЄБРР готує проєкт відновлення залізниці - Прем'єр

Уряд спільно з ЄБРР готує проєкт відновлення залізниці - Прем'єр

Укрінформ
Уряд спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку готує проєкт відновлення залізниці, на втілення у життя якого буде залучено 200 млн євро.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні Кабінету Міністрів, проведеного у межах робочої поїздки в Харківську область, передає Укрінформ.

«Спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку готуємо проєкт відновлення залізниці. Ухвалюємо рішення про залучення від ЄБРР 200 млн євро для «Укрзалізниці». Це кошти для закупівлі обладнання, необхідного для відновлення залізничних коридорів з ЄС, покращення пасажирських перевезень та закупівлі додаткових локомотивів», - сказав Шмигаль.

Відео: телеграм-канал Премʼєр-міністра України

За його словами, влада також продовжує подальшу підтримку регіонів через виділення коштів на компенсацію за спожиті комунальні послуги під час розміщення переселенців у будівлях державної та комунальної власності. КМУ виділяє на це чергові 220 млн гривень.

Читайте також: Укрзалізниця і німецька компанія VTG розвиватимуть інтермодальне сполучення України з Європою

Шмигаль додав, що у межах платформи Президента України Володимира Зеленського United24 буде відкритий новий напрямок для збору коштів – це гуманітарне розмінування. Це буде офіційно затверджено на рівні змін до Указу Президента.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки в Харківську область відвідав село Циркуни, де ознайомився з наслідками руйнувань, завданих російською агресією.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-