Шмигаль доручив утворити у низці міністерств та ОВА посади заступників з питань відновлення

Шмигаль доручив утворити у низці міністерств та ОВА посади заступників з питань відновлення

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив утворити в низці міністерств та областях, які найбільше постраждали від російської агресії, посади заступника міністра або заступника голови ОВА з питань відновлення.

Про це він сказав на засіданні уряду, проведеного у межах робочої поїздки в Харківську область, передає Укрінформ.

«...Доручення про створення у низці міністерств та 11 областях посади заступника міністра або заступника голови ОВА з питань відновлення. Мова про міністерства, які реалізують проєкти відновлення, та про 11 регіонів, які найбільше постраждали від війни, зокрема Харківщина», - сказав Шмигаль.

За його словами, загарбники завдали Україні значних руйнувань, і аби відновити все швидко та якісно, потрібна нова архітектура відновлення. Було запроваджено посаду віцепрем’єр-міністра з відновлення, створене відповідне Агентство.

«Тепер започатковуємо посади заступників з відновлення у міністерствах та на місцях. Це дозволить пришвидшити процес підготовки проєктів і зробити ці проєкти якіснішими», - підкреслив Прем'єр-міністр.

Він нагадав про те, що на одному з попередніх засідань уряд дав старт експериментальному проєкту комплексного відновлення шести населених пунктів, зокрема Циркунів на Харківщині.

Читайте також: Українці за програмою єВідновлення вже оформили 5 575 заявок - Шмигаль

«Рік тому, у травні, цей населений пункт звільнили українські війська. Сьогодні ми були у Циркунах. Говорили з громадою. Готуємо спільний план відбудови. Бачимо, що люди повертаються, працюють, планують. Уряд буде допомагати й на рівні громад, і на рівні домогосподарств», - зазначив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки в Харківську область відвідав село Циркуни, де ознайомився з руйнуваннями, спричиненими російською агресією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-