В ОП розповіли про першочергове завдання для відбудови населених пунктів

В ОП розповіли про першочергове завдання для відбудови населених пунктів

Укрінформ
Україна розпочне велику відбудову одразу після перемоги у розв’язаній росією війні, наразі намагається відновити, що можна швидко відремонтувати, та забезпечити людей максимальним пакетом державних послуг.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба в інтерв’ю телеканалу «Рада», повідомляє Укрінформ.

«Ми відбудуємо кожний клаптик нашої землі одразу після нашої перемоги. Тому що найскладніше завдання зараз – це перемога. Саме за це ми, на жаль, платимо щодня», - зазначив Кулеба. Він підкреслив, що нині в населених пунктах, де точаться бойові дії або які наближені до зони бойових дій, питання відбудови дуже складне, зважаючи на небезпеку для людей через російські обстріли.

Читайте також: Агентство відновлення та ОВА вже опрацювали понад 100 проєктів із відбудови у десяти регіонах

«Це уже сильно ускладнює не тільки процес відбудови, а і взагалі процес відновлення життєдіяльності громад», - зауважив заступник очільника ОП.

За його словами, щоб почати відбудову, треба зробити величезний обсяг робіт – розмінувати територію, відновити мережі, відновити інститути влади.

Кулеба підкреслив, що наразі першочерговим завданням є забезпечення людей максимальним пакетом державних послуг, «щоб усі населені пункти щодня доводили свою життєдіяльність».

Читайте також: Генпрокурор США санкціонував передачу конфіскованих активів рф на відбудову України

Також він нагадав, що Україна проводить максимально швидке відновлення, наприклад, будинків, які зазнали незначних пошкоджень, аби люди могли повернутися у свої домівки.

Він пояснив, що для такої відбудови залучаються як бюджетні кошти, так і гроші міжнародних партнерів, фондів.

Як повідомлялося, в Україні внаслідок російської агресії близько 400 закладів освіти повністю знищені, майже 3 тис. пошкоджені.

Фото: Фейсбук Олексія Кулеби

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-