Президент провів нараду з урядовцями: говорили про відновлення України

Президент провів нараду з урядовцями: говорили про відновлення України

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у середу провів нараду з урядовцями щодо програм відновлення нашої території після бойових дій та війни загалом.

Про це він сказав у своєму зверненні до співвітчизників, передає Укрінформ.

Відео: ОП

«Провів сьогодні доволі змістовну нараду з урядовцями щодо програм відновлення нашої території та українського життя після бойових дій та війни загалом. Ми опрацьовуємо всі аспекти відновлення, і кожен з них – у новому безпековому форматі. Економіка та промисловість, ОПК, енергетика, інфраструктура, освітня галузь, соціальна сфера, медицина, зокрема реабілітаційний компонент... Усе те, що має бути побудовано, те, у що готовий інвестувати світ, те, що дасть Україні й українцям надійний захист і впевнений розвиток нашого соціального капіталу», - сказав Глава держави.

Читайте також: У Чернігові презентували інструменти швидкого відновлення зруйнованих війною шкіл

За його словами, протягом травня влада доопрацює конкретні пункти цих державних програм, і вже в червні вийде на практичну роботу з партнерами щодо планів.

«Того, що стосується як відбудови тут і зараз – критичних систем, так і стратегічної трансформації нашої країни. Впевнений, наш проєкт відбудови дасть поштовх для розвитку як мінімум усьому нашому регіону – услід за Україною, та всім нашим партнерам, хто буде співпрацювати з Україною», - наголосив Зеленський.

Читайте також: У Лондоні 15–16 травня пройде конференція «Відновлення України: відбудова на базі досліджень»

Президент не сумнівається в тому, що саме в Україні світ побачить те, на що здатна Європа. «Тут, у нас, в Україні, буде максимум Європи у Європі – максимум можливого з того, на що здатні європейські цінності, на що здатна європейська та глобальна співпраця», - підкреслив він.

Крок за кроком, зазначив Зеленський, на основі наявних ресурсів втілюються у життя й програми поточного відновлення. Зокрема, вже запрацював державний сервіс «єВідновлення». Це підтримка людей, які потребують ремонту будинків або квартир після пошкоджень війною.

«Вже за цей день маємо значну кількість заявок у «Дії». Загалом ідеться про сотні тисяч пошкоджених об’єктів. Причому ми маємо відпрацювати це завдання й щодо тих наших людей, хто зміг своїми силами відновити пошкоджене житло. Рівність у допомозі – це дуже важливо, і відповідний алгоритм потрібен. Наступний крок – відшкодування за втрачене житло. І це буде», - запевнив Президент.

Читайте також: У «Дії» запустили програму державної допомоги єВідновлення

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня уряд ухвалив постанову, яка дозволила розпочати тестування програми “єВідновлення” з 10 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-