Зеленський каже, що проєкт відбудови потрібен вже цьогоріч — закликає італійців долучатися

Зеленський каже, що проєкт відбудови потрібен вже цьогоріч — закликає італійців долучатися

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на необхідності вже цього року максимально підготувати масштабний проєкт з відбудови України та запрошує долучитися до нього італійських партнерів та підприємців.

Про це він сказав під час онлайн-виступу на Конференції з відновлення України, яка проходить у Римі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Уже цього року маємо зробити все по максимуму, щоб підготувати наймасштабніший економічний проєкт нашого часу в Європі — проєкт відбудови України”, - заявив Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Він підкреслив, що від часів Другої світової війни Європа не бачила таких колосальних руйнувань, які нині росія робить в Україні.

Водночас глава держави підкреслив, що саме після Другої світової війни Європа побачила, яке зростання приносить відбудова.

“Ми зараз напередодні не менших можливостей”, - переконаний Президент.

За його словами, у розв’язаній війні світ зрозумів, що треба для реального захисту кожної нації, як треба змінити енергетику та інфраструктуру, виробництва та логістику, кіберсистеми та освітній простір, оборонну промисловість та оснащення армії.

Читайте також: Україна розраховує на активну участь Італії у відновленні - Шмигаль

У цьому зв’язку Зеленський назвав п’ять напрямків у рамках відбудови України, до яких можуть долучитися іноземні партнери та бізнес.

Так, він розповів, що зараз треба зробити все, щоб у ворога не було і теоретичної змоги зламати українську енергетику, і запросив італійські компанії до розвитку українських систем зеленої трансформації.

Також Президент зауважив, що українці мають колосальні потреби у відбудові тисяч будинків, сотень шкіл, лікарень, транспортної, виробничої інфраструктури, “причому на новій безпековій основі, яка має стати типовою для інших країн”.

Читайте також: Мелоні хоче, щоб італійці застосували досвід свого економічного дива 1960-х років в Україні

Крім того, він закликав долучатися до розвитку цифрових технологій, оборонної промисловості, фармацевтики і реабілітації, “зеленої” металургії тощо.

“Запрошую вас, Італіє, будувати нову безпеку разом з нами, запрошую ваші бізнеси, ваші інвестиції, ваш досвід уже зараз приходити в Україну”, - додав Президент.

Як повідомлялося, у Римі 26 квітня проходить двостороння конференція з відбудови України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-